Meidän kaikkien on pestävä vaatteemme säännöllisesti, jotta ne pysyvät uuden näköisinä ja tuoksuvat raikkailta. Kuumalla tai lämpimällä pesuohjelmalla peseminen kuitenkin tuhlaa paitsi arvokasta energiaa, myös kovalla työllä ansaittua rahaa. Pyykinpesuveden lämmittäminen kuluttaa paljon energiaa, josta joudut maksamaan, ja siirtyminen kylmään pesuun (30 °C) muutaman kerran viikossa voi pienentää hiilijalanjälkeäsi. Itse asiassa, jos kolme neljästä pyykinpesukerrasta pestäisiin kylmässä vedessä vuoteen 2030 mennessä, kasvihuonekaasupäästöt ilmakehässä vähenisivät 27 miljoonan tonnia.*

*https://coldwatersaves.org/

Kylmäpesun edut

Riippumatta siitä, pesetkö kaksi vai 12 pyykkiä viikossa, kylmällä vedellä pesemiseen liittyy monia etuja:

 

 1. Auttaa vaatteita kestämään pidempään
  Lievästi likaantuneet vaatteet, joita käytät päivittäin (ja jotka täytyy pestä usein), tulisi pestä kylmässä vedessä. Tämä johtuu siitä, että lämpö voi vahingoittaa kankaita ja kuituja*.
 2. Pienentää hiilijalanjälkeä
  Kun peset pyykkiä, noin 90% pesukoneen kuluttamasta energiasta kuluu veden lämmittämiseen**. Siten vain 10% menee koneen pyörittämiseen. Jo vaatteiden pesu kylmässä vedessä voi vaikuttaa valtavasti ilmaston saastumista aiheuttavien hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen.
 3. Poista tahrat tehokkaasti
  Jos pelkäät, että tahrat eivät lähde kylmässä pesussa, Vanishilla asia kyllä hoituu. Mustetahroista sitkeisiin hikitahroihin – Laundry Boosterit poistavat tehokkaasti tahrat vaatteistasi kylmässä pesussa. Pakkauksen olevia ohjeita noudattamalla saat parhaan mahdollisen lopputuloksen.
 4. Säästää rahaa
  Kun peset vaatteesi kylmässä vedessä, säästät rahaa, koska et käytä niin paljon sähköä veden lämmittämiseen.
 5. Suojaa herkkiä kankaita
  Kankaat, kuten villa, silkki ja akryyli, tulee pestä kylmässä vedessä, koska näin on pienempi mahdollisuus vahingoittaa rakkaimpia vaatteita.

*https://www.bosch-home.co.uk/customer-service/get-support/washing-machines/is-it-better-to-wash-my-clothes-in-cold-or-hot-water
**https://coldwatersaves.org/

Yleiset ohjeet

 • Katso pakkauksesta tarkemmat tiedot tuotteen käytöstä ja ohjeista.
 • PIDÄ POISSA LASTEN JA LEMMIKKIEN ULOTTUVILTA. Säilytä tuotetta ainoastaan alkuperäispakkauksessa ja kiinnitä kansi aina käytön jälkeen.
 • Suojaa tuote suoralta auringonvalolta.
 • Ennen käyttöä tarkista värin pysyvyys testaamalla tuotetta kankaan tai maton sellaiseen kohtaan, joka ei jää näkyviin.
 • Joskus käsittely on osittain toistettava parhaan lopputuloksen saamiseksi.