Joka vuosi jätteeksi päätyy suuri määrä käytettyjä mutta vielä käyttökelpoisia vaatteita. Näin ei kuitenkaan tarvitse olla. Voit antaa kuluneille vaatteillesi uuden elämän ehostamalla vanhoja tekstiilejä, paikkaamalla reikiä ja tekemällä vaatteista jotain täysin uutta. Se on täydellinen tapa pidentää suosikkivaatteidesi käyttöikää, säästää rahaa, kun sinun ei tarvitse ostaa uusia, ja auttaa säästämään luonnonvaroja. Vanishin avulla pääset käsittelemään tahroja, korjaamaan kulumia ja opettelemaan, miten vaatteita voidaan käyttää uudelleen, jotta niitä voi käyttää pidempään.

Tahraantuneiden vaatteiden korjaaminen

Yleensä ajatellaan, että tahrat ja hajut tekevät vaatteistasi käyttökelvottomia, mutta Laundry Booster -geelin supertehokas koostumus väripyykille ja Vanish Crystal White -geeli valkopyykille auttaa pitämään vaatteesi parempana pidempään. Se antaa suosikkivaatteillesi uuden elämän poistamalla tahroja ja hajuja, ja pitämällä värit kirkkaina. Sen lisäksi, että Vanish Laundry Booster -geelit tekevät ihmeitä arkisilla kankailla, kuten puuvillalla ja polyesterilla, ne ovat turvallisia käyttää myös herkillä kankailla, kuten villalla ja silkillä. Lisäksi se tarjoaa syväpuhdistusvaikutuksen*, joka pesee pyykkisi hygieenisesti syväpuhtaaksi. Näin se käy:

*poistaa tahrat ja tuo hygieenisempää puhtautta.

Tahraantuneiden vaatteiden korjaaminen

Suositeltu

Laundry booster Tahranpoistogeeli

Laundry booster Tahranpoistogeeli

Ohjeet

 1. Levitä 2 ml geeliä ja hiero tahraan käyttämällä annostelukorkin yläosaa.
 2. Anna geelin vaikuttaa enintään 10 minuuttia.
 3. Esikäsittelyn jälkeen pese pyykki koneessa tavalliseen tapaan. Annostele tavallista pesuainettasi ja lisää 50 ml Vanish-geeliä.
 4. Kun lisäät annoksen päivittäiseen pesuun, tämä auttaa pidentämään vaatteidesi käyttöikää!

Vaatteiden korjaus paikkaamalla

Ellei repeämä ole tietoinen tyylivalinta, kannattaa ehkä oppia korjaamaan reiät farkuista – tai housuista, leggingseistä, t-paidasta tai mekosta. Tässä astuu kuvaan vaatteiden paikkaaminen.

Voit valita samanvärisen ja samaa materiaalia olevan paikan tuoda paikan näkyviin valitsemalla kirjaillun paikan – monet sitä paitsi ompelevat farkkuihin paikkoja esteettisistä syistä eivätkä korjaamista varten. Jos et ole tottunut käyttämään neulaa ja lankaa, silitettävä paikka on helpoin. Noudata näitä yksinkertaisia ohjeita:

Vaatteiden korjaus paikkaamalla

Ohjeet

 1. Siisti reikä leikkaamalla langanpäät.
 2. Valitse paikka, joka on 1,5–2 cm suurempi kuin reikä (tai leikkaa sopivan kokoiseksi ja pyöristä kulmat).
 3. Aseta pala ylijäämäkangasta reiän alle, vaatteen sisälle, jotta vaatteesi etu- ja takaosa eivät kiinnity yhteen.
 4. Silitä paikka ohjeiden mukaisesti ja liikuta silitysrautaa, jotta lämpö leviää tasaisesti.

Vanhojen vaatteiden uudelleenkäyttö

Jossain vaiheessa rakastettua vaatetta on käytetty niin paljon, ettei se enää kestä entisen kaltaista käyttöä, vaikka kuinka hyvin olisit poistanut tahroja, elvyttänyt värejä ja korjannut vaatteita paikkaamalla. Tässä vaiheessa vaatteen korjaamisen sijaan kyseeseen voi tulla vaatteen kierrättäminen. Tee vanhoista vaatteista jotain uutta, esim.

 • Rahakukkaro
 • Kangaskassi
 • Hiusasusteita
 • Tyynynsuojus (sopii täydellisesti vanhoille puseroille/paidoille)
 • Tilkkutäkki (ihanteellinen uusi elämä vauvanvaatteille)
 • Farkkusortsit (korjaa farkut lyhentämällä lahkeita)
 • Paitamekko (vanhojen paitojen uusiokäyttöä)

Yleiset ohjeet

 • Katso pakkauksesta tarkemmat tiedot tuotteen käytöstä ja ohjeista.
 • PIDÄ POISSA LASTEN JA LEMMIKKIEN ULOTTUVILTA. Säilytä tuotetta ainoastaan alkuperäispakkauksessa ja kiinnitä kansi aina käytön jälkeen.
 • Suojaa tuote suoralta auringonvalolta.
 • Ennen käyttöä tarkista värin pysyvyys testaamalla tuotetta kankaan tai maton sellaiseen kohtaan, joka ei jää näkyviin.
 • Joskus käsittely on osittain toistettava parhaan lopputuloksen saamiseksi.