Tahrattoman puhtaat takit

Takkeihin saattaa kertyä monia itsepintaisia tahroja, kuten kuraa, kahvia tai mustetta. Aina ei tiedä, mistä tahran poistaminen pitäisi aloittaa. Tämän oppaan avulla opit poistamaan hankalatkin tahrat  takistasi vahingoittamatta sitä. Tahriintunutta takkia ei siis tarvitse hylätä vaatekaapin perukoille. Meillä on ratkaisut sekä tuoreiden että vanhojen tahrojen poistamiseen.

Kura ja multa

Kura- ja multatahrojen pitää antaa kuivua ennen poistamista. Tuoreena kuratahran poistaminen johtaa yleensä sen leviämiseen ympäriinsä. Kun takissa oleva maa-aines on kuivunut, kaavi kokkareet pois, jotta voit aloittaa tasaiselta pinnalta. Sekoita Vanish Oxi Actionia veteen ja levitä sitä runsaasti tahraan. Kun huomaat, että tahra alkaa irrota, huuhtele tahraa kuumalla vedellä ja hankaa sitä kunnolla.

Jos takissa on vielä näkyvää tahraa, jätä se likoamaan kuumaan veteen ja lisää Vanishia tarvittaessa. Näin kaikki jäljelle jäänyt kura tai multa irtoaa takista. Jos takkisi on konepestävä, pese se liottamisen jälkeen pesukoneessa, jonne lisät mittalusikallisen Vanishia. Näin viimeisetkin likajäljet irtoavat.

Kuivamuste

Kuulakärkikynän keksijä ei ole muuttanut maailmaa pelkästään parempaan suuntaan. Vaikka kuulakärkikynä onkin kätevä, se aiheuttaa myös kamalia tahroja vuotaessaan taskuun. Kuivamustetahra onkin usein tarkoittanut takille lopullista tuomiota. Kuivamustetahran poistaminen voi tuntua mahdottomalta, mutta oikeasti mustetahrojen poistaminen on aika yksinkertaista, jos tietää mitä tekee.

Aloita hieromalla tahraan Vanish Gold Power -nestettä. Kun tahra on kokonaan käsitelty, anna aineen vaikuttaa jopa neljän tunnin ajan. Käy välillä tarkastamassa, onko tahra jo alkanut liueta. Kun tahra on liuennut kokonaan, jäämät irtoavat huuhtelemalla kuumalla vedellä.

Kahvitahrat

Tässä on tieteellinen syy sille, miksi kahvitahrojen poistaminen on hankalaa: Kahvipartikkelit kerääntyvät palloiksi, mikä tarkoittaa, että neste haihtuu nopeasti ja tasaisesti sen ulkopinnalta jättäen jälkeensä vaatteen kuituihin tiivistyneet partikkelit.

Huuhtele kahviin tahriintunut alue kylmällä vedellä mahdollisimman pian. Kun pääset kotiin (jos et jo ole siellä), hiero tahraan Vanish Gold Oxi Actionia ja anna vaikuttaa. Jos takki on konepestävä, lisää pesuaineeseen mittalusikallinen Vanishia ja pese pesuohjeen mukaisesti, jotta siihen jääneet haaleat jäljet irtoavat. Jos takki ei ole konepestävä, huuhtele alue kylmällä vedellä, kunnes kankaasta ei enää irtoa pesuainejäämiä.

Valmista! Tässä oli oppaamme takkien tavallisten tahrojen poistamiseen. Tämän jälkeen muste-, kahvi- ja kuratahrojen poistaminen on kuin leikkiä vain.