Rasvatahrat

Rasvatahrat saattavat olla todella sitkeitä. Tahra voi helposti jäädä vaatteeseen useammankin pesun jälkeen, jos sitä ei poista kunnollisella aineella ja oikealla tekniikalla. Älä kuitenkaan heitä rasvatahraista vaatettasi pois! Rasvatahrat on mahdollista poistaa – se vain vaatii hieman aikaa ja vaivaa sekä tutustumista ohjeisiin. Tutustu rasva- ja öljytahrojen poistovinkkeihin. Saatat myös löytää hyviä niksejä muunlaisten tahrojen poistoon!

Vanish-metodi

Vanish Oxi Action Neste ja kunnollinen liotus saavat tahran irtoamaan vaivatta.

Kun haluat poistaa rasvatahroja, sekoita 33 ml nestettä 4 litraan lämmintä vettä.

Liota värillisiä vaatteita tunnin ja valkoisia vaatteita jopa 6 tunnin ajan.

Annostele palloon 33 ml ainetta ja sijoita pesupallo pyykin joukkoon. Pese tavalliseen tapaan normaalilla pesuaineella.

 Muita neuvoja

On hyvä tietää, että myös rasvatahrojen poistaminen on vaikeampaa, jos ne kiinnittyvät kunnolla vaatteisiin, joten niiden kohdalla kannattaa toimia mahdollisimman nopeasti. Tahraa kannattaa painella ensin kankaalla tai paperipyyhkeellä. Näin saat imeytettyä tahraa vaatteesta mahdollisimman paljon eikä se pääse leviämään.

Rasva ei irtoa vedellä Rasvat hylkivät vettä, joten vesi ei hajota rasvatahroja. Vaikka tahran imeyttäminen paperiin estää leviämistä, vedellä kasteleminen suurentaa tahraa ja tekee siitä näkyvämmän. Älä siis kastele tahraa muuten kuin silloin, kun liotat sitä Vanish-liuoksessa. 

Vaatteiden tahriintumisen ehkäiseminen

Monilta rasvatahroilta on helppo suojautua käyttämällä esiliinaa tai muuta suojavaatetta. Esiliina on keittiössä korvaamaton varsinkin silloin, kun laitat ruokaa, jossa rasva voi läikkyä, räiskyä tai tippua vaatteillesi. Jos käytät silmälaseja, voit havaita niissä selviä rasvaroiskeita paistamisen jälkeen. Mieti, mitä sama tekee vaatteillesi tai ihollesi! Kunnon saippuapesu (ja vaatteiden kohdalla Vanishin käyttäminen) auttaa kyllä rasvaroiskeisiin, mutta vaatteiden suojaaminen ehkäisee rasvatahrojen syntymistä.