Miten valkoiset kaulukset pidetään valkoisina

Monien mielestä muodikas tarkoittaa monimutkaista – vaatteista pitäisi näkyä se, että asun eteen on nähnyt vaivaa. Toisten mielestä taas parhaiten aikaa kestävät tyylit ovat yksinkertaisia, esimerkiksi musta puku, istuvat farkut tai ikoninen nahkatakki.

Näitä vaatteita yhdistää yksi asia, joka on myös syy siihen, että ne säilyttävät suosionsa vuodesta toiseen: yksinkertaisuus. Erä tärkeimmistä hyvän vaatevaraston rakennuspalasista on usein vähälle huomiolle jäävä valkoinen kauluspaita. Saattaa kuulostaa huvittavalta, mutta valkoinen kauluspaita toimii melkein missä tahansa tilaisuudessa. Se on mukava, siisti ja näyttää hyvältä, ja sen voi yhdistää monenlaiseen eri asuun, toimistotyylistä juhla-asuun ja kaikkeen siitä väliltä.

Valkoisten kauluspaitojen huono puoli on se, että niiden ylläpito saattaa joskus olla työlästä, etenkin niiden valkoisen värin säilyttäminen. Joskus uuden paidan ostaminen saattaa tuntua paremmalta vaihtoehdolta kuin vanhan paidan pitäminen valkoisena, mutta suosittelemme, että ensin kokeilet tehokasta tahranpoistajaa

Valkoinen kauluspaita on edullinen, ja sellaisen hankkiminen on helppoa. Se sopii lukemattomiin erilaisiin tyyleihin. Valkoisen paidan yhdistämisessä erilaisiin asuihin on vaikea mennä vikaan, mutta kaikki eivät osaa valita juuri omalle vartalotyypilleen sopivaa paitaa. Tässä kaksi tärkeintä neuvoa sopivan kauluspaidan valitsemiseen:

Kun paita on napitettu ylös asti, kauluksen alle pitäisi sopia kaksi sormea.

Hihansuiden pitäisi olla niin tiukat, että kalvosinten napit pitää avata riisuessa.

Hihojen tulee olla niin pitkät, että kun nostat kädet sivuille, kalvosimet eivät valu kyynärvarteen, mutta kuitenkin niin lyhyet, että kun kädet roikkuvat sivuilla, kangas ei pussita kalvosimen yllä enempää kuin 2,5 cm.

Olkalinjan pitää olla olkapään kohdalla – ei roikkua sen yli.

Rinnan ja vatsan kohdalla pitäisi olla ylimääräistä kangasta 2–8 cm sen mukaan, miten istuva haluat laidan olevan.

Monien mielestä valkoisen paidan ainoa varjopuoli on se, että se on vaikea pitää puhtaana. Vanish Oxi Action Crystal White Jauheen avulla pidät kuitenkin paitasi ja muut valkoiset vaatteesi valkoisina ja raikkaan näköisinä.