Puuvillaan verrattuna pellava on raskaampaa ja vahvempaa materiaalia, joten sitä käytetään usein vuodevaatteisiin, pöytäliinoihin ja lautasliinoihin. Tämän vuoksi pellavatekstiilit voivat kokea paljon – ne voivat suojata pöytää suurilla perheillallisilla tai pitää lämpimänä yöllä. Vanish voi auttaa sinua pitämään pellavatekstiilit tahrattomina, jotta voit käyttää niitä pidempään.

Vaikka pellava on erittäin imukykyinen materiaali, suosittelemme kolmivaiheista käsittelyä joko Vanish Laundry Booster -jauheella tai -geelillä. Tehokas Oxi Action -koostumus poistaa tahrat, kirkastaa värit ja poistaa hajut jo yhdellä pesukerralla. Lisäksi kun peset vaatteesi Vanishilla, syväpuhdistusvaikutus* antaa pellavatekstiileillesi syväpuhdistuksen. Valitse vain käyttötapa: esikäsittely, liotus tai käyttö pesussa, niin saat parhaat tulokset.

Lue lisää siitä, miten poistat hankalat tahrat pellavatekstiileistäsi.

*poistaa tahrat ja tuo hygieenisempää puhtautta.

Tahrojen poistaminen pöytäliinasta

Pöytäliinasi tekee kovasti töitä suojellessaan pöytääsi aamiaiselta, lounaalta ja illalliselta. Englantilaisesta aamiaisesta klassiseen sunnuntaipaistiin – ruoan ja juomien läikkyminen ja roiskuminen on yleinen ongelma, joka voi uhata pellavaista pöytäliinaasi.

Esikäsittely antaa sinulle parhaat mahdollisuudet saada tahrat pois pöytäliinastasi. Jos pöytäliinassa on tahroja, kuten hedelmämehua tai currytahroja, voit käyttää Vanish -jauhetta, tai jos pöytäliinassa on ruokaöljytahroja, valitse Vanish -geeli:

Tahrojen poistaminen pöytäliinasta

Suositeltu

Laundry Booster Tahranpoistojauhe

Laundry Booster Tahranpoistojauhe

Laundry booster Tahranpoistogeeli

Laundry booster Tahranpoistogeeli

Ohjeet

 1. Jauhe: Sekoita 10 g jauhetta veteen 30 sekunnin ajan. Levitä seos tahraan. Hankaa tahraa tarpeen mukaan.
 2. Geeli: Kaada 2 ml Vanish-geeliä suoraan tahran päälle ja hiero varovasti. Anna tuotteen vaikuttaa enintään 10 minuuttia.
 3. Esikäsittelyn jälkeen pese pyykki tavalliseen tapaan liottamisen jälkeen tai huuhtele huolellisesti.
 4. Onko pöytäliinassasi silmään pistäviä tahroja? Liota ne ennen pesua joko jauheen tai geelin avulla. Lisää 1 mitallinen jauhetta tai 100 ml geeliä 4 litraan lämmintä tai kylmää vettä (enintään 40 °C) ja anna sen liota enintään 1 tunti (kirjopyykki) tai enintään 6 tuntia (valkopyykki). Sen jälkeen pese tavalliseen tapaan. Lisää pesukoneeseen ylimääräinen annos Vanishia.

Tahrojen poistaminen pellavavaatteista

Kirkkaat paidat, pehmeät housut tai kauniit takit – voit käyttää pellavaa monin tavoin. Mutta kun suosikkivaatteeseesi tulee tahra, se tuntuu turhauttavalta. Jos haluat poistaa esim. hiki- ja meikkitahrat pellavavaatteistasi, esikäsittele ne Vanish Laundry Booster -geelillä ennen pesua. Jos tahra on peräisin esim. deodorantista tai hiusväristä, Vanish Laundry Booster -jauhe on ensisijainen esikäsittelytuotteesi. Toimi seuraavasti:

Tahrojen poistaminen pellavavaatteista

Suositeltu

Laundry booster Tahranpoistogeeli

Laundry booster Tahranpoistogeeli

Laundry Booster Tahranpoistojauhe

Laundry Booster Tahranpoistojauhe

Ohjeet

 1. Geeli: Kaada 2 ml Vanish-geeliä suoraan tahran päälle ja hiero varovasti. Anna tuotteen vaikuttaa tahrassa enintään 10 minuuttia. Esikäsittelyn jälkeen pese tavalliseen tapaan tai huuhtele huolellisesti.
 2. Jauhe: Sekoita 10 g jauhetta kaksinkertaiseen määrään vettä. Sekoita 30 sekunnin ajan. Levitä seos tahraan. Hankaa tahraa tarpeen mukaan. Pese ja kuivaa mittalusikka ennen kuin laitat sen takaisin pakkaukseen. Pese pyykki tavalliseen tapaan esikäsittelyn jälkeen.
 3. Jos tahra on vaikea poistaa, voit liottaa sitä lisää tahran mukaan sopivalla Vanish-tuotteella. Lisää 1 mittalusikallinen Vanish-jauhetta tai 100 ml Vanish-geeliä 4 litraan lämmintä tai kylmään vettä (enintään 40 °C). Liota kirjopyykkiä enintään 6 tunnin ajan tai valkopyykkiä 1 tunnin ajan. Sen jälkeen pese tavalliseen tapaan. Lisää pesukoneeseen ylimääräinen annos Vanishia.
 4. Huomio: Noudata Vanish-pakkauksen etiketissä olevia ohjeita. Lue vaatteen pesuohjeet ennen puhdistamista. Jos olet epävarma, kokeile huomaamattomaan kohtaan ennen käyttöä.

Vinkkejä

Valtavasti ryppyjä: Pellava on tunnettu siitä, että materiaaliin tulee helposti ryppyjä ja taitoksia. Jotta tekstiilisi pysyvät hyvännäköisinä, silitä rypyt silitysraudalla. Myös vaatteen ripustaminen vaatekaappiin tai taittelu taittaminen estää rypistymistä.

Yleiset ohjeet

 • Katso pakkauksesta tarkemmat tiedot tuotteen käytöstä ja ohjeista.
 • PIDÄ POISSA LASTEN JA LEMMIKKIEN ULOTTUVILTA. Säilytä tuotetta ainoastaan alkuperäispakkauksessa ja kiinnitä kansi aina käytön jälkeen.
 • Suojaa tuote suoralta auringonvalolta.
 • Ennen käyttöä tarkista värin pysyvyys testaamalla tuotetta kankaan tai maton sellaiseen kohtaan, joka ei jää näkyviin.
 • Joskus käsittely on osittain toistettava parhaan lopputuloksen saamiseksi.