Millaisia ovat sinun meikkausrutiinisi?

Meikkaaminen on osa monien naisten päivittäisiä rutiineja. Meikkasivat he sitten heti ensimmäiseksi herättyään tai kiireessä bussissa matkalla töihin, meikatessa tulee helposti sotkua tai tahroja. Vähemmän tunnettu fakta on se, että meikkitahrat voidaan meikkien ainesosaluettelon perusteella teknisesti luokitella öljytahroiksi tai rasvatahroiksi – mutta, älä pelkää, voit puhdistaa ne Vanishin avulla! Seuraavaksi esittelemme neljä eri meikkaajatyppiä, joihin olet saattanut törmätä:

 

Kirjoitusvälineet

Jotkut lapset kokevat mustekynien ja lyijykynien käsittelemisen hankalaksi, mutta kuten monessa muussakin vanhemmuuteen liittyvässä asiassa, voit auttaa heitä kehittymään siinä! Tarjolla on erilaisia pehmeitä sienimäisiä kädentukijoita, jotka eivät ainoastaan tarjoa ylimääräistä tukea vaan myös auttavat lastasi kehittämään sormien oikeaa asentoa.

Oikea- ja vasenkätiset ihmiset myös pitelevät kynää eri tavalla ja on olemassa kyniä jotka ottavat tämän seikan huomioon. Se, mikä sinusta tuntuu tai näyttää oikealta, voi tuntua erilaiselta lapsestasi jos hän kirjoittaa eri kädellä kuin sinä!

Selvitä, minkä kanssa lapsellasi on hankaluuksia

Totta kai jotkut taidot opitaan luontevammin kuin toiset ja aina on jotain minkä sinun lapsesi voi mieltää muita vaikeammaksi. Yleiset lasten vaikeudet liittyvät kirjainten muodostamiseen ja kokoon, sanojen väleihin ja sanojen suoraan kirjoittamiseen.

Tässä vaiheessa on hyvä muistaa, että kaikki helpottuu ajan ja harjoittelun myötä

Lyijykynästä mustekynään siirtyminen tuo mukanaan paljon uusia haasteita, kuten musteroiskeita ja kuulakärkikynä tahroja. Osoittamalla lapsellesi, että mustekynän jäljet eivät ole maailmanloppu ja ne voidaan kuitata nauramalla, autat vähentämään stressiä – ja kiukuttelua – kun he jatkavat harjoittelua!

Harjoittelutapoja

Loppujen lopuksi lapsi voi harjoitella kirjoittamista missä tahansa eikä sen välttämättä tarvitse tapahtua pöydän ääressä. Vaikka on tietysti hyvä harjoitella pöydän ääressä kirjoittamista, miksi et kuitenkin antaisi heidän istua puutarhassa tai ottaisi kyniä mukaan puistoon, jotta he voisivat harjoitella auringon valossa? Silloin heistä ei tuntuisi siltä, että heitä rajoitetaan ja heillä olisi vapaus mennä leikkimään kun he ovat valmiita.

Mukana arjessa

Nykyään monet vanhemmat lapset ovat nenä kiinni puhelimen tai tietokoneen näytössä, mutta käsin kirjoittamisen tuominen mukaan perheesi jokapäiväisiin rutiineihin on loistava tapa antaa lapsesi harjoitella kirjoittamista ilman että se tuntuu heistä harjoittelulta. Esimerkkejä siitä, miten tätä voisi toteuttaa:

  • Listojen ja muistilappujen avulla
  • Jättämällä viestejä toisillenne ympäri asuntoa
  • Askartelemalla itsetehtyjä kortteja

Lapsen keskittymiskyvyn kanssa taisteleminen

Värittäminen ei vaikuta siltä, että se olisi yksi tapa harjoitella kirjoittamista, mutta myös siinä lapsen lyijykynien, mustekynien ja värikynien käyttö vahvistaa hallitsevan käden lihaksia. Samoin kylpyhuoneen huuruiseen peiliin tai ikkunaan piirtäminen voi olla lapselle pöydän ääressä istumista hauskempi tapa keskittyä opettelemaan kirjoittamista!

Älä hermostu lapselle

On ymmärrettävää, että teistä molemmista saattaa tuntua hieman turhauttavalta jos asiat eivät sujukaan. Voit kuitenkin muuttaa tilanteen positiiviseksi tekemällä kirjoittamisen opettelemisesta hauskaa. Palkitseminen ja helposti saavutettavien tavoitteiden asettaminen ovat molemmat hyviä tapoja rohkaista lastasi jatkamaan.

Jos sinulla on olemassa yhtään esimerkkejä omista lapsuutesi aikaisista koulukirjoista, kaiva ne esiin ja näytä lapsellesi, että kaikkien on aloitettava tyhjästä. Vaikka silloin kun lapsesi opettelee kirjoittamaan, tulee varmasti mustetahroja ja mustekynän jälkiä, niin muista, että ne eivät ole maailman – tai heidän kirjoitushetkensä loppu.

Onko sinulla tahra josta haluat päästä eroon tai oma Vanish-vinkkisi jaettavaksi? Käy Vanishin tahranpoistovinkit -sivustolla jakamassa omat vinkkisi tahranpoistoon ja löydä lisää neuvoja tahroilta puolustautumiseen. Vinkit löydät tästä.