Pienet vaatteet, isot tahrat

 

Vauvanruuat koostuvat yleensä yksinkertaisista aineksista ja ne on soseutettu ruuansulatuksen helpottamiseksi. Pyykkisi kannalta tämä tarkoittaa sitä, että nestemäisessä muodossa olevat vihannekset tartuttavat pigmenttinsä vaatteisiin paljon tehokkaammin kuin kiinteässä muodossa olevat. Eikä niiden värikirjo ole yleensä kovin edustava.

Oranssi

Myskikurpitsa, bataatti ja tietenkin porkkana sisältävät suuria määriä beetakaroteenia, joka on A-vitamiinin esiaste. Sama aine antaa vihanneksille myös niiden kirkkaan värin ja toimii myös todella tehokkaana väriaineena.

Vihreä

Pakasteherneiden, pinaatin ja parsakalin kirkas vihreä väri on peräisin niiden korkeasti lehtivihreäpitoisuudesta. Se on kemikaali, jonka avulla kasvit muuttavat sokerit ja veden auringonvalossa energiaksi. Se, onko siitä hyötyä ihmiselle, on kiistanalaista, mutta yksi sen selvästi havaittavista sivuvaikutuksista on lehtivihreää sisältävien vihannesten aiheuttamat vihreät tahrat.

Violetti

Viinimarjat ja punajuuri ovat täynnä vitamiineja ja mineraaleja, mutta ne ovat myös kaupallisessa käytössä olevien väriaineiden lähde. Kuten arvata saattaa, näiden väriaineiden poistaminen ei ole helppoa, koska ne tarttuvat tehokkaasti kankaiden kuituihin.

Vanish poistaa tehokkaasti näitä tahroja, koska se toisin kuin tavalliset pesuaineet käyttää biologisia entsyymejä, jotka hajottavat väriaineiden vaikuttavia tärkkelyksiä ja proteiineja. Vauvasi vaatteet säilyvät siis kuin uusina, vaikka vauva joskus päättäisi syömisen sijasta pukea ruuan päälleen.

Näin tahrat poistetaan

Kuten useimpien tahrojen kohdalla, myös vauvanruokatahrojen kohdalla aika on tärkeä. Mitä nopeammin toimit, sitä helpompaa niiden poistaminen on. Huuhtele aluksi tahraa nurjalta puolelta käsin lämpimällä vedellä. Näin kankaaseen tarttunut ruoka irtoaa sen sijaan, että se painuisi syvemmälle kuituihin. Sekoita mittalusikallinen Vanishia lämpimän veden kanssa tahnaksi ja levitä se tahraan. Käsittele tahra myös nurjalta puolelta. jotta Vanish pääsee vaikuttamaan tahran molemmin puolin. Kun olet valmis, pese vaate muun pyykin joukossa tavalliseen tapaan ja lisää koneeseen mittalusikallinen Vanishia, joka poistaa loputkin jäljet.