Lehdet ovat keltaisia... Opas syystahranpoistoon

Suklaa, rasvaiset kastikkeet, kahvi ja kura ovat mahtavia (vaikka eivät ehkä yhtä aikaa). Toinen niitä yhdistä asia on väri: ruskea, jonka poistaminen vaatteista voi olla painajaismaista. Olemme luoneet pikaoppaan, josta löytyy ohjeet niin suklaa-, kahvi- kuin kuratahrojenkin poistamiseen. Neuvojemme avulla vaatteesi eivät vaihda syksyisin väriä, toisin kuin puiden lehdet.

Syystahroihin on monia syyllisiä, mutta keskitymme tässä kolmeen olennaiseen tekijään: kahvi-, suklaa- ja kuratahroihin.

Puhdistaminen

Kun kyseessä on ruskea tahra, nopea toiminta helpottaa tahran poistamista. Jos kyseessä on vesipohjainen (kahvi, monet muut kuumat juomat tai kura) rasvaton tahra, se kannattaa huuhdella kylmällä vedellä, ettei se pääse tunkeutumaan syvemmälle kankaaseen. Kun tahriintunut alue on tarpeeksi kostea, voit aloittaa tahran poistamisen. Tahranpoistotapa valitaan vaatteen materiaalin mukaan.

Valkoiset vaatteet: tahranpoistoprosessi on sama jokaisessa kolmessa tapauksessa, koska valkoiseen tekstiiliin voi käyttää voimakkaampaa tahranpoistoainetta. Aloita poistamalla kiinteä aines lusikalla. Toimi varovasti, ettet hiero jäämiä syvemmälle kankaaseen. Annostele tahraan vetyperoksidia sisältävää tahranpoistoainetta, kuten Vanish Gold Oxi Actionia. Hiero aine tahraan ja anna vaikuttaa 5 minuutin ajan. Kun vaikutusaika on päättynyt, pese vaate välittömästi. Lisää pesukoneeseen mittalusikallinen Vanishia ja pese tavalliseen tapaan. 

Vesipohjaiset ruskeat tahrat värillisissä vaatteissa: Aloita tahranpoisto huuhtelemalla tahraa kylmällä vedellä sen nurjalta puolelta. Huuhteleminen nurjalta puolelta on tärkeää, koska se ei työnnä tahraa syvemmälle kankaaseen, vaan ulos estäen sen leviämisen. Jos tahra on tuore, tämä käsittely saattaa riittää. Jos vaatteessa on vielä havaittava tahra, käsittele se kirjopyykille tarkoitetulla tahranpoistoaineella, kuten Vanish Gold Oxi Actionilla. Hiero Vanishia tahraan varovasti, ettei se leviä. Jos tahra on vanha, aineen pitää antaa vaikuttaa ohjeen mukaan. Kun vaikutusaika on päättynyt, pese vaate. Lisää pesukoneeseen mittalusikallinen Vanishia ja pese tavalliseen tapaan.

Rasvaisten tahrojen, kuten suklaan, poistaminen on paras aloittaa kaapimalla tahran irtoava aines lusikalla. Varo, ettet hiero tahraa syvemmälle kankaaseen. Kun irtoava lika on poissa, sekoita liuos, jossa on yksi osa pesuainetta ja kaksi osaa kylmää vettä. Taputtele liuos tahraan ja poista se painelematta kuivalla kankaalla, joka imee nesteen itseensä. Kun suurin osa tahrasta on irronnut, taputtele siihen Vanish Gold Oxi Actionia. Hiero se kankaaseen. Annostele pesukoneeseen mittalusikallinen Vanishia ja pese pyykki tavalliseen tapaan.

Valmista! Tämä oli oppaamme syksyisiin kaakao-, kahvi- ja kuratahroihin, ole hyvä! Nauti syksystä ja anna Vanishin huolehtia tahroista.