Latte, cappuccino, mokka: Miten kahvitahrasta pääsee eroon

Jokaisella on kokemusta kahvitahroista. Vahinko voi tapahtua vaikka törmäämällä työkaveriin kahvimuki kädessä tai kotona aamukahvia juodessa. Vanishin ansiosta nämä tahrat eivät jää pysyviksi. Alhaalta löydät kokoamamme oppaan, jossa on viisi tavallisinta kahvitahratyyppiä. Eri laadut aiheuttavat erilaisia tahroja, mutta Vanishin avulla saat ne kaikki poistettua vaatteistasi.

Cafe latte

Herkullinen sekoitus espressoa ja maitoa – täydellinen aloitus päivälle. Koska cafe latte sisältää paljon maitoa, sen aiheuttamat tahrat on melko helppo poistaa. Huuhtele vaate vedellä mahdollisimman nopeasti.

Cappuccino

Cappuccino on tunnettu vaahdostaan. Suurin osa juomasta on piilossa vaahdon alla, mutta itse vaahtokin voi aiheuttaa tahroja, etenkin, jos sen päälle on ripoteltu kaakaojauhetta. Kahvitahran kohdalla on tärkeää muistaa, että tahraa ei saa hangata sen ollessa tuore, koska se vaikeuttaa tahranpoistoa myöhemmin.

Macchiato

Macchiato sisältää lähinnä espressoa ja vain pienen tilkan maitoa.  Juoman koostumus tekee sen aiheuttamista tahroista hieman vaikeampia poistaa, koska ne ovat väriltään tummempia. Vanish Oxi Actionin avulla saat kuitenkin myös macchiato-tahrat poistettua.

Mokka

Aloita kahvitahran poistaminen kastelemalla vaate kylmällä vedellä. Kun vaate on kokonaan märkä, hiero Vanish Oxi Actionia tahriintuneelle alueelle. Anna vaikuttaa enintään 5 minuuttia. Pese vaate lopuksi kylmällä vedellä ja pesuaineella, jotta siihen jääneet haaleat jäljet irtoavat. Kuivuttuaan vaate on taas tahraton!