Monet meistä nauttivat lasillisen viiniä aterian yhteydessä, ystävien kanssa tai sohvalla. Valko-, rosee- ja varsinkin punaviinit aiheuttavat kuitenkin ikäviä tahroja lähes kaikkiin kankaisiin. Vaikka viinirypäleiden väriaineet kiinnittyvät nopeasti tekstiileihin, ei hätää – Vanish Laundry Booster -jauhe hyökkää suoraan antosyaanien (viinirypäleiden väriaineiden) kimppuun. Sen lisäksi, että Vanish poistaa tahrat, se pitää värit kirkkaina ja poistaa hajut yhdellä pesukerralla.

Jos haluat poistaa viinitahrat vaatteista, on parasta esikäsitellä tai liottaa vaatteet ja pestä ne sen jälkeen Vanishilla, sillä näin tehokas Oxi Action -koostumuksemme pääsee kunnolla vauhtiin. Käytä mattojen tahroihin kätevää Vanish Oxi Action Carpet & Home Textile Spray -suihketta. Se poistaa tahrat ja neutraloi hajut jo 30 sekunnissa

Jos haluat tietää, miten saat optimaalisen tuloksen erilaisille esineille ja kankaille, lue lisää yksityiskohtaisia ohjeita siitä, miten Vanish voi auttaa.

Tunne tahrasi: Mitä ovat antosyaanit?

Makuvivahteita lukuun ottamatta puna-, valko- ja roseeviinin tärkein ero on väri. Valkoviini on perinteisesti kirkasta, eikä se ole roiskevahinkojen suhteen valtava ongelma. Puna- ja roseeviinien vaaleanpunaiset ja violetit värisävyt muodostuvat tahraavista antosyaaneista, jotka ovat eräänlaisia kasvipigmenttejä ja antioksidantteja. Nämä hankalat hiukkaset voivat tehdä punaviinitahrojen poistamisesta painajaismaista!

Tunne tahrasi: Mitä ovat antosyaanit?

Punaviinitahrojen poistaminen matosta

Jotta saat punaviinitahrat pois matosta toimi nopeasti. Kun tahra on vielä märkä, imeytä mahdollisimman paljon nestettä varovasti paperi-/puuvillapyyhkeellä. Jos poistat viinitahroja kuivuneesta kankaasta, älä hätäänny – siirry suoraan seuraavaan vaiheeseen. Käytä Vanish Oxi Action Carpet & Home Textile Spray -suihketta ja anna sen tehdä tehtävänsä:

Suositeltu

Matto- ja Tekstiilisuihke

Matto- ja Tekstiilisuihke

Ohjeet

 1. Suihkuta tuotetta tahraan ja jätä vaikuttamaan enintään 5 minuutiksi.
 2. Taputtele varovasti imukykyisellä liinalla ylimääräisen nesteen imeyttämiseksi.
 3. Toista vaiheet 1-2 tarvittaessa, kunnes tahra on lähtenyt.
 4. Jos sinun täytyy poistaa muita viinitahroja matosta – kuten valko- tai roseeviiniä – noudata yllä olevia ohjeita.

Punaviinitahrojen poistaminen vaatteista

Poista punaviinitahrat paidoista, farkuista tai muista pesunkestävistä vaatteista toimimalla nopeasti:

Punaviinitahrojen poistaminen vaatteista

Suositeltu

Laundry Booster Tahranpoistojauhe

Laundry Booster Tahranpoistojauhe

Vanish Crystal White Tahranpoistojauhe

Crystal White Tahranpoistojauhe

Ohjeet

 1. Sekoita 10 g jauhetta veteen. Sekoita 30 sekunnin ajan.
 2. Levitä seos tahraan.
 3. Hankaa tahraa tarpeen mukaan.
 4. Pese ja kuivaa mittalusikka ennen kuin laitat sen takaisin pakkaukseen. Pese pyykki tavalliseen tapaan esikäsittelyn jälkeen.

Viinitahrojen poistaminen vaatteista

Vaikka valko- ja roseeviini ovat hienovaraisempia, kaikki viinit sisältävät tanniineja, joten värjäytymisvaara on edelleen suuri. Poista valkoviinitahrat vaatteista kääntämällä kangas nurinpäin ja huuhtele tahran taustapuolta kylmällä vedellä ja noudata sitten punaviiniä koskevia ohjeita. Roseeviinin värikkään sävyn vuoksi sinun on kohdeltava tätä samalla tavalla kuin punaviinitahraa.

Viini vaatteissa, matossa tai muussa kankaassa ei ole koskaan hyvä uutinen. Mutta viinitahroja – piditpä puna-, valko- tai roseeviinistä – voidaan käsitellä Vanishilla, joka on erityisesti suunniteltu tehoamaan viinin antosyaaneihin. Joten ota rennosti ja siemaile rauhassa, ilman huolen häivää…

Viinitahrojen poistaminen vaatteista

Yleiset ohjeet

 • Katso pakkauksesta tarkemmat tiedot tuotteen käytöstä ja ohjeista.
 • PIDÄ POISSA LASTEN JA LEMMIKKIEN ULOTTUVILTA. Säilytä tuotetta ainoastaan alkuperäispakkauksessa ja kiinnitä kansi aina käytön jälkeen.
 • Suojaa tuote suoralta auringonvalolta.
 • Ennen käyttöä tarkista värin pysyvyys testaamalla tuotetta kankaan tai maton sellaiseen kohtaan, joka ei jää näkyviin.
 • Joskus käsittely on osittain toistettava parhaan lopputuloksen saamiseksi.