Selätä tahrat: Ruoho- ja kuratahrojen poistaminen urheiluvarusteista

Siinä tunteessa, kun lauantaiaamuna astuu märälle nurmikentälle ja odottaa edessä olevaa ottelua, on jotain voittamatonta. Vihmova sade tai läpeensä kuraiset kengät eivät haittaa keskellä kiivasta taistoa. Myöskään tahroille ei tule siinä tilanteessa uhrattua ajatustakaan.

Liikkuminen kuuluu terveelliseen elämään ja on nautinto monelle. Harva kuitenkaan nauttii urheiluvarusteiden pesemisestä. Ulkoliikuntavaatteiden tahroihin löytyy kaksi pääsyyllistä: kura ja ruoho.

Kuratahrat

Tärkein asia kura- ja multatahrojen poistamisessa on se, että niiden täytyy antaa kuivua ennen poistamista. Jos yrität kokkareita irti, kun ne ovat vielä märkiä, on todennäköisempää, että tahra vain suurenee. Kun muta on kuivunut, kokkareiden irrottaminen on helpompaa, ja jäljelle jää vain läiskä. Sen jälkeen sekoita veteen tahranpoistoainetta, esimerkiksi Vanish Oxi Actionia, ja levitä sitä runsaasti tahraan. Liota vaatetta kuumassa vedessä tunnin ajan. Näin Vanish saa irrotettua vaatteesta kaiken kuituihin jääneen maa-aineksen.

Pese vaate liottamisen jälkeen pesukoneessa, jonne lisäät mittalusikallisen Vanishia. Näin viimeisetkin kurajäljet irtoavat.

Ruohotahrat

Toisin kuin kuratahrojen kohdalla, ruohotahrojen kohdalla nopea toiminta auttaa poistamaan tahran kokonaan. Aloita huuhtelemalla tahraa kylmällä vedellä nurjalta puolelta käsin. Se estää tahraa kiinnittymästä kankaaseen. Kun tahriintunut alue on tarpeeksi märkä, voit aloittaa tahran poistamisen.

Hiero Vanish-tahranpoistajaa ruohotahraan ja anna sen vaikuttaa tuotteen ohjeen mukaan. Valkoisiin vaatteisiin kannattaa käyttää valkopyykille tarkoitettua tuotetta kuten Vanish Gold Oxi Actionia. Kun vaikutusaika on päättynyt, pese vaate. Lisää pesukoneeseen mittalusikallinen Vanishia ja pese tavalliseen tapaan. 

Tämän helpon oppaan ansiosta vaatehuolet eivät enää häiritse suoritustasi.