Miten viettää laatuaikaa keittiössä lasten kanssa

Jos tarvitset tekemistä lapsille, kannattaa kokeilla ruuanlaittoa. Se on opettavaista ja hauskaa puuhaa ja palkitsee lopuksi maistuvilla herkuilla. Toimiminen yhdessä yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi on hauska ja hyödyllinen tapa viettää aikaa lasten kanssa.

Rapeat maissihiutalekakut ovat suosittuja kaikkialla, ja niitä on helppo tehdä – ja ne tietenkin maistuvat lapsille! Tässä on helppo ohjeemme:

Rapeat maissihiutalekakut

Ohjeesta tulee 12–15 annosta

80 g maissihiutaleita

50 g voita

1,5 rkl vaaleaa siirappia

100 g tummaa suklaata paloina

15 paperivuokaa

1 Sulata kattilassa voi, suklaa ja siirappi hitaasti matalalla lämmöllä.

2 Kaada kattilan sisältö ja maissihiutaleet kulhoon. Sekoita, kunnes suklaa peittää maissihiutaleet.

3 Annostele paperivuokiin kukkuraruokalusikallinen massaa ja laita ne jääkaappiin jähmettymään. Valmis!

Rapatessa roiskuu, joten tämän suklaisen herkun valmistaminen saattaa johtaa sotkuun ja suklaatahroihin.

Vaatteet kannattaa siis suojata käyttämällä esiliinaa. Jos siitä huolimatta sotket vaatteesi suklaaseen, tahroista pääsee eroon Vanish Oxi Action Jauheen avulla.

Kokkaaminen yhdessä lasten kanssa vahvistaa lasten ja vanhempien sidettä, ja siitä voi tulla perheelle mukava perinne, jota lapset vielä aikuisenakin muistelevat. Mutta ennen kuin aloita ruuanlaiton, mieti hetki turvallisuutta!

Suunnittele projekti etukäteen. Ruuanlaitto voi olla hieman kaoottista onnistuessaankin, joten kannattaa ottaa valmiiksi esiin kaikki ruuanvalmistuksessa käytettävät ainekset ja astiat, jotta voit keskittyä lapsesi valvomiseen. . Jos perheessä on vauva- tai taaperoikäinen lapsi, joka ei vielä voi osallistua kokkaamiseen, hän voi istua syöttötuolissa ja katsella, kun toiset mittaavat, kaatavat ja sekoittavat, ja kenties myöhemmin osallistua hauskimpaan ja sotkuisimpaan osaan – koristeluun!

Muista käsienpesu! Ennen kuin aloitat ruuanlaiton, varmista, että lapset ovat pesseet kätensä huolellisesti saippualla. Jos lapset yskivät, aivastelevat tai käyvät vessassa, kädet pitää pestä uudestaan.

Huolehdi siitä, ettei lasten ulottuvilla ole mitään terävää, kuten veitsiä.

Muista aina valvoa lapsia ruuanlaiton yhteydessä.

Aseta selvät säännöt lieden, uunin ja muiden keittiövälineiden käytöstä.

Harjoitelkaa reseptin lukemista – näin lapset oppivat matematiikkaa mitatessanne ainesosia.

Yhdistä jälkien korjaaminen osaksi yhteistä kokkaustuokiota.

Tällaiset asiat kannattaa ottaa huomioon, kun haluat laittaa ruokaa lasten kanssa. Tämän lisäksi muista, että lasten on tärkeää kokea, että heille annetaan vastuuta ja että he saavat onnistumisen elämyksen. Tehkää yhteisestä kokemuksesta hauska!