Kasilaukun hoitaminen

Hoito

Ihmiset kuljettavat erilaisia itselleen tärkeitä tavaroita mukanaan, ja jotkut näistä tavaroista saattavat aiheuttaa tahroja. Vesipullo on hyvä olla mukana, jos jano yllättää, mutta entä jos se aukeaa laukussa? Onko huulikiilto varmasti tiukasti kiinni? Vuotaako take away -salaatista öljyä? Avoimeen laukkuun saattaa myös pudota pöydältä kahvikuppi, tai mikä pahempaa, punajuurta tai öljyistä salaatinkastiketta. Kun pidät hyvää huolta laukustasi, monet näistä tahroista eivät edes pääse syntymään. Jos sinulla sattuu olemaan hieman kömpelö ystävä, sulje laukkusi ja säilytä sitä pöydän alla. Säilytä herkästi vuotavat elintarvikkeet ja kosmetiikka muovipussissa tai tiiviissä astioissa.

Laukun osastot

Laukkuihin saattaa tulla tahroja esimerkiksi vuotavasta kynästä tai ripsiväristä, tai vaikkapa pikaruokaravintolan ketsupista. Kun säilytät eri tavarat laukussa asianmukaisesti, vältyt näiltä tahroilta. Kynät on hyvä säilyttää sivutaskussa ja meikkitarvikkeet omassa pussukassaan, eikä ketsuppi- ja muita maustekastikepusseja kannata säilyttää laukussa pitkiä aikoja. Kannattaa investoida vedenkestävään puhelinkoteloon.

 Miten toimia tahran syntyessä

Jos laukkusi on valmistettu arasta materiaalista, kuten silkistä tai nahasta, kannattaa turvautua pesulaan. Vesi pahentaa tahraa, eikä Vanishia voi käyttää näiden materiaalien puhdistamiseen. Muiden materiaalien kohdalla tahranpoistoon kannattaa ryhtyä heti taputtelemalla tahraa märällä kankaalla tai paperipyyhkeellä (laukusta löytyy usein paperinenäliinoja). Tahran aiheuttaneen aineen imeyttäminen estää tahraa tarttumasta – ja myös leviämästä, joten se on tärkeää tahranpoistoprosessin kannalta. Sekoita Vanish Gold Oxi Actionista ja vedestä tahna, jonka levität tahraan ja annat vaikuttaa enintään 5 minuutin ajan. Huuhtele tahra vedellä. Tahra on todennäköisesti lähtenyt kokonaan.