Valitse luonnollisuus Opas orgaanisten tahrojen poistoon

Terveet elämäntavat ovat nyt pinnalla. Kaikki tietävät, että hedelmien ja kasvisten syöminen on erittäin tärkeää. Hedelmät ja vihannekset ovat täynnä terveellisiä vitamiineja, mineraaleja ja ennen kaikkea makua. Ne ovat myös täynnä hiukkasia, jotka aiheuttavat katastrofaalisia tahroja vaatteisiisi.

Mitä orgaaninen tarkoittaa

Orgaaniset tahrat ovat orgaanisten aineiden aiheuttamia. Kaikki ruuat ovat orgaanisia, koska ne ovat hiilipohjaisia ja koostuvat soluista, jotka tahranpoistoaineen pitää hajottaa. Siksi ne ovat niin sitkeitä.

Orgaaniset aineet reagoivat kankaissa eri tavalla kuin esimerkiksi ripsiväri tai moottoriöljy. Ne tarttuvat kankaiden kuituihin ja peittävät ne eri tavalla. Niiden koostumus – erilaiset kemialliset yhdisteet – täytyy hajottaa, jotta tahra voi irrota.

 Tuoreiden hedelmien ja vihannesten aiheuttamat tahrat ovat todella näkyviä ja itsepintaisia. Terveellinen valinta voi siis olla uhka vaatteille.

Ratkaisu:

Huuhtele tahra vaatteestasi heti, kun olet huomannut sen ilmestyneen. Jos tahra on aivan tuore, se saattaa irrota pelkällä vesihuuhtelulla. Viileä vesi ehkäisee tahran kiinnittymistä kankaaseen. Jos tahra on päässyt kuivahtamaan tai kankaassa on huuhtelun jälkeen jälki, tahraa kannattaa taputella kostealla paperilla tai kankaalla. Kuten kaikkien tahrojen kohdalla, tarkoitus on vetää tahra ulos kankaasta, ei hieroa sitä tai työntää sitä kankaan läpi, jolloin tahra on vaikeampi poistaa.

Jos tahra ei ole näiden neuvojen avulla irronnut, esikäsittele se Vanish Gold Oxi Actionin ja veden seoksella. Sekoita Vanishista ja vedestä tahna, hiero se tahraan ja anna vaikuttaa. Kun tahna on vaikuttanut n. 10 minuutin ajan, upota vaate liuokseen, jossa on viileää vettä ja mittalusikallinen Vanish Gold Oxi Actionia. Anna vaikuttaa noin tunnin ajan, valkoisten vaatteiden kohdalla hieman kauemmin. Vanish rikkoo tahran solujen entsyymit ja tärkkelykset ja nostaa tahran ylös ja ulos kankaan kuiduista. Ota vaate pois liotusastiasta ja pese pesukoneessa. Lisää koneelliseen mittalusikallinen Vanishia. Tämän kolmivaiheisen menetelmän avulla varmistat, että tahra irtoaa varmasti vaatteesta.